HUDLÆGENS BEHANDLINGER
Hudklinikken tilbyder behandling af de fleste hudlidelser såsom solskader, hudkræft, gennemgang af modermærker, psoriasis, eksem, nældefeber, allergi, acne, rosacea og hidrosadenit.
Vi tilbyder ligeledes UVB behandling, PDT behandling med h.h.v. lampe og dagslys, iontoferese og laserbehandling.
Vi behandler bl.a. disse HUDSYGDOMME
behandling af MODERMÆRKER
Først kigger hudlægen dine modermærker igennem.
Dernæst bruges et dermatoskop, som forstørrer til at bedømme netværket, farvefordelingen og afgrænsningen af modermærkerne. Hvis der er modermærker med afvigelser fra det normale, fjernes modermærket med det samme, hvis det kan lade sig gøre. Ellers får du en ny tid til fjernelse.
Du vil i slutningen af konsultationen få mundtlig og skriftlig information om, hvilke ændringer i dine modermærker, du skal være specielt opmærksom på.
behandling af PSORIASIS
Først skal hudlægen høre lidt om sygdomsforløbet.
Dernæst stilles diagnosen, og du får vedledning i smørebehandling og informeres om, hvilke andre behandlingsmuligheder der er.
Hvis der er behov for tabletbehandling tages blodprøver under behandlingen.
behandling af EKSEM
Først vil du blive bedt om at fortælle lidt om, hvordan eksemet har udviklet sig. Hvis der er tale om et håndeksem, vil du typisk blive spurgt om dit arbejde, da arbejdet kan have en forværrende virkning på håndeksemet. Det klarlægges, om der er tale om et eksem, hvor man kan forvente, at der er allergier, som forværrer eksemet.
I giver fald planlægges en lappetest. Hvis det kan lade sig gøre påsættes lappetesten på din ryg med det samme. Du skal komme i klinikken, når du skal have testen sat på ryggen, og når den efter 2 døgn skal aflæses. Desuden vil du blive vejledt i smørebehandling af eksemet, og hvorledes du bedst passer på din hud.
behandling af ALLERGI
Hvis man har mistanke om allergi, kan der blive tale om at lave en priktest, en blodprøve eller en lappetest.
Priktesten laves samme dag mens lappetesten tager 2 døgn. Der vil typisk blive lavet en priktest, hvis der en mistanke om høfeber, fødevareallergi, eller hvis du har nældefeber.
Lappetesten foretages ved nogle former for eksem.
behandling af NÆLDEFEBER
Først vil du blive bedt om at fortælle om de gange, du har haft nældefeber, og om der er mistanke om noget, der udløser udbruddet.
Derefter vil der typisk blive lavet en priktest og taget en blodprøve for at påvise eventuelle allergier.
Til sidst sættes en behandling i værk og du informeres om udfaldet af priktesten, mens det tager længere tid at få svar på blodprøverne.
behandling af ACNE
Acne rammer over 80 % af teenagere af begge køn. Sygdomsaktiviteten er værst i 12-24 års alderen, men kan især hos kvinder fortsætte op i voksenalderen. Acne optræder især i hudområder med mange talgkirtler såsom ansigt, bryst og af øverste del af ryg og er kendetegnet ved at have en varierende blanding af flere elementer. Der er tale om åbne (mørke) og lukkede (hvidlige) hudorme (comedoner), ømme røde sår (papler), bumser (pustler), noduli og cyster. Acnen kan efterlade bløde fordybninger i huden eller mere udstansede cikatricer (ice-pick ar) eller fortykkede (hypertrofiske) ar og keloider og det er derfor vigtigt at få den behandlet inden.
behandling af ROSACEA
Rosacea er en kronisk hudlidelse der typisk udvikles i 30-50 års alderen i den centrale del af ansigtet. Hyppigere hos kvinder end hos mænd. Karakteristiske forandringer er rødme (erythem), karsprængninger (teleangiektasier) med eller uden røde ømme sår (papler) og bumser (pustler). Vækst af talgkirtlerne kan udvikles og der kan være gener fra øjnene.
behandling af HIDROSADENITIS
Hidrosadenitis er en kronisk tilbagevendende betændelsesreaktion omkring hårfollikler i armhuler, under bryster og i genitalområdet. Den optræder hyppigere hos kvinder og sværhedsgraden varierer fra let til langvarig invaliderende sygdom. Der ses cyster, bylder og tunneller mellem disse under hudniveau samt fortykkede ar. Fedme, rygning, okklusion og bakteriel infektion er medvirkende faktorer.
Har du spørgsmål?
Du er meget velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål til vores behandlinger, hvordan vi kan hjælpe dig eller har brug for anden hjælp i forbindelse med din hudlidelse.
Ønsker du at få en tid hos hudlægen, skal du først kontakte din egen læge og bede om en henvisning til Hudklinikken Holstebro.